songs for mary

Drie artiesten verblijven twee dagen in een klooster. Geinspireerd door gesprekken en hun tijd in de Mariakapel schrijven zij een nieuwe song. Vastgelegd op video en een concert. Met o.a. Spinvis, Tangarine en Aafke Romeijn. Uitgevoerd als programmamaker van Dominicanenklooster Zwolle.

de man achter de ramen

Een expositie en festival over de man, kunstenaar achter de glasinlood-ramen van het Dominicanenklooster in Zwolle. Een vergeten verhaal opnieuw verteld middels zijn werk en verhalen van mensen die hem meegemaakt hebben. Pater van Bergen leefde van 1883-1978, maakte twee wereldoorlogen mee, de opgang en teloorgang van het katholieke geloof en bleef een man met humor en fris van geest. Een festival met expositie, workshops en kunstenaars die live aan het werk waren. Als programmaker voor Dominicanenklooster Zwolle.

 het gemeene festival 

Voor het Geert Groote Huis in Deventer ontwikkelde ik samen met vrijwilligers een nieuw concept voor de Geert Groote Dag. Een huiskamerfestival naar de eenvoud van Geert Groote. We vierden wat we gemeen hebben in een tijd die focust op waarin we verschillen.

 kaarsjes voor vrijheid 

Op de aanlooproute naar het Bevrijdingsfestival gaven we festivalgangers de gelegenheid om een kaarsje aan te steken voor de vrijheid. Een moment van stilte en reflectie naast het feesten. Uitgevoerd als programmamaker van het Dominicanenklooster in Zwolle.  

 death cafe 

Mede-initiatiefnemer van dit internationale concept in Nederland. Gesprekken over de dood in de kroeg, met een kop koffie of een biertje. Een gesprek over de dood is al gauw een gesprek over het leven. Video van een Death Cafe in Groningen. 

 blue church 

Op Blue Monday de meest depressieve dag van het jaar nam ik het initiatief tot het openen van de Dominicanenkerk. Met een biechtstoel  over depressie, stilte en muziek om in te verdrinken of weg te dromen. Uitgevoerd als programmamaker van Dominicanenklooster Zwolle.

 troostkaarsjes 

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar hebben we alle 1100 graven op een begraafplaats verlicht met een kaarsje. Als teken dat het licht sterker is dan het duister. Hemel en aarde kwamen even bij elkaar. In opdracht van Protestantse Gemeente Vaassen. 

 bericht van boven 

Studenten werden verrast met inspirerende uitspraken voor een frisse blik op de dag door een echte dominicaanse broeder. Met dit popupklooster vierden we het 800-jarig bestaan. Uitgevoerd als programmamaker van het Dominicanenklooster in Zwolle

 popup kroeg 

Domincus begon de orde ooit in de kroeg. Dus 800 jaar later vierden we het jubilieum met een popup-kroeg op straat. Om daar een gesprek over levensvragen op bierviltjes te hebben. Uitgevoerd als programmamaker van het Dominicanenklooster in Zwolle. 

 feest van de geest 

Samen met anderen als projectleider een klooster-/kunstfestival georganiseerd. Met een expositie waarin hedendaagse kunstenaars reageerden op verborgen schatten van de zolder. Uitgevoerd als programmamaker van het Dominicanenklooster in Zwolle. 

 zin(nen) van het leven 

Een krijtbordkapel midden op de Grote Markt in Zwolle. Voorbijgangers deelden de zin van hun leven. Hun levensmotto, favoriete songtekst, trouwtekst enz.. Uitgevoerd als programmamaker van het Dominicanenklooster in Zwolle.

 gesprek met ballen 

Een ballenbak in het park met als doel een ' gesprek met ballen' . Vragen over het leven op de ballen nodigen uit tot een verrassend en eerlijk gesprek. Maak van een vreemde je vriend! Uitgevoerd als programmamaker van het Dominicanenklooster in Zwolle