songs for mary

Drie artiesten verblijven twee dagen in een klooster. Geinspireerd door gesprekken en hun tijd in de Mariakapel schrijven zij een nieuwe song. Vastgelegd op video en een concert. Met o.a. Spinvis, Tangarine, Aafke Romeijn en Tim Knol. Ontwikkelt en uitgevoerd als programmamaker van Dominicanenklooster Zwolle.

walburg

Onderzoek naar de haalbaarheid van een plek die inspireert voor zinzoekers in de oude pastorie van de Dominicuskerk in Tiel. Samen met Rik Zweers ontwikkelden we het concept Walburg. Een plek waar het fijn vertoeven, verwonderen en veranderen is. Net zoals de middeleeuwse pelgrim ooit naar dezelfde plek kwam in de hoop op voorspraak van St. Walburg ook een wonder mee te maken. Logo door Kameleonontwerp.

de man achter de ramen

Een expositie, festival en boek over de man, kunstenaar achter de glasinlood-ramen van het Dominicanenklooster in Zwolle. Een vergeten verhaal opnieuw verteld middels zijn werk en verhalen van mensen die hem meegemaakt hebben. Pater van Bergen leefde van 1883-1978, maakte twee wereldoorlogen mee, de opgang en teloorgang van het katholieke geloof en bleef een man met humor en fris van geest. Een festival met expositie, workshops en kunstenaars die live aan het werk waren. Daarna werkte ik verder aan een boek over Pater van Bergen. Als programmaker voor Dominicanenklooster Zwolle.

 het gemeene festival 

Voor het Geert Groote Huis in Deventer ontwikkelde ik samen met vrijwilligers een nieuw concept voor de Geert Groote Dag. Een huiskamerfestival naar de eenvoud van Geert Groote. We vierden wat we gemeen hebben in een tijd die focust op waarin we verschillen.

 death cafe 

Mede-initiatiefnemer van dit internationale concept in Nederland. Gesprekken over de dood in de kroeg, met een kop koffie of een biertje. Een gesprek over de dood is al gauw een gesprek over het leven. Video van een Death Cafe in Groningen. 

openstellen van de kerk

Als programmamaker van het Dominicanenklooster in Zwolle heb ik het initatief genomen op verschillende nieuwe momenten de kerk open te stellen. Kaarsjes voor vrijheid | Op de aanlooproute naar het Bevrijdingsfestival gaven we festivalgangers de gelegenheid om een kaarsje aan te steken voor de vrijheid. Blue Church | Op Blue Monday de meest depressieve dag van het jaar nam ik het initiatief tot het openen van de Dominicanenkerk. Met een biechtstoel over depressie, stilte en muziek om in te verdrinken of weg te dromen.

 troostkaarsjes 

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar hebben we alle 1100 graven op een begraafplaats verlicht met een kaarsje. Als teken dat het licht sterker is dan het duister. Hemel en aarde kwamen even bij elkaar. In opdracht van Protestantse Gemeente Vaassen. 

popup klooster

In het kader van het 800-jarig bestaan van de dominicanen bedacht en organiseerde ik verschillende popupacties in de stad. Uitgevoerd als programmamaker van het Dominicanenklooster in Zwolle

feest van de geest

Samen met anderen als projectleider een klooster-/kunstfestival georganiseerd. Met een expositie waarin hedendaagse kunstenaars reageerden op verborgen schatten van de zolder. Uitgevoerd als programmamaker van het Dominicanenklooster in Zwolle.