concepten

schuttingtaal | concept - ontwikkeling - uitvoering

Als programmamaker voor bibliotheek Hengelo bedacht en ontwikkelde ik schuttingtaal. Een project waarin we op zoek gingen naar hoe mensen hun vrijheid van meningsuiting gebruiken als ze daarvoor een schuttingpaneel tot hun beschikking kregen. Vijf panelen in een verzorgingstehuis, kringloop, bieb, sociale werkplaats en ROC voor vluchtelingen. Geëxposeerd in de bibliotheek. 1Twente maakte er een leuk item van.

 

expositie SCHEP | ontwikkeling - uitvoering

Samen met 5 theologen ontwikkelden we de expositie Schep. Met kunst, programma en rituelen. Een initiatief van De Dakloze Theologen. Lees hier meer over de achtergrond en klik hier voor mijn kunst die je er kon zien.

 

death café | ontwikkeling - try-outs

Mede-initiatiefnemer met Gerko Tempelman van dit internationale concept in Nederland. Gesprekken over de dood in de kroeg, met een kop koffie of een biertje. Een gesprek over de dood is al gauw een gesprek over het leven. Concept uitgetest en uitgewerkt naar Nederland. Video van een Death Cafe in Groningen.

 

walburg | onderzoek - concept - advies

Onderzoek naar de haalbaarheid van een plek die inspireert voor zinzoekers. In de oude pastorie van de Dominicuskerk in Tiel. Samen met Rik Zweers ontwikkelden we samen met de parochie het concept Walburg. Een plek waar het fijn vertoeven, verwonderen en veranderen is. Net zoals de middeleeuwse pelgrim ooit naar dezelfde plek kwam in de hoop op voorspraak van St. Walburg ook een wonder mee te maken. Logo door Kameleonontwerp.

 

het gemeene festival | ontwikkeling

Voor het Geert Groote Huis in Deventer ontwikkelde ik samen met vrijwilligers een nieuw concept voor de Geert Groote Dag. Een huiskamerfestival naar de eenvoud van Geert Groote. We vierden wat we gemeen hebben in een tijd die focust op waarin we verschillen.

 

de zwevende kiezer | concept - ontwikkeling - uitviering

Over de grote thema’s van deze tijd zien verscherpen de tegenstellingen, het klimaat, onze identiteit. Je moet voor of tegen zijn. Maar de grootste groep, die zweeft, die weet het niet zeker, die twijfelt. En dat is iets om te vieren, want mensen die iets niet zeker weten, staan open voor een ander, onderzoeken en verdiepen zich om vervolgens een gegronde keuze te maken. Zwevende kiezers zijn bruggenbouwers. De zwevende kiezer is een popup-installatie waarin bezoekers zichzelf kunnen portretteren als zwevende kiezer. Zwevend aan een heliumballon door de wolken. Ontwikkeld in opdracht van Rijnbrink in het kader van de vrijheidstour. Rondgereisd langs 12 bibliotheken in 2022.

 

de man achter de ramen | expo - festival - boek

Een expositie, festival en boek over de man, kunstenaar achter de glasinlood-ramen van het Dominicanenklooster in Zwolle. Een vergeten verhaal opnieuw verteld middels zijn werk en verhalen van mensen die hem meegemaakt hebben. Pater van Bergen leefde van 1883-1978, maakte twee wereldoorlogen mee, de opgang en teloorgang van het katholieke geloof en bleef een man met humor en fris van geest. Een festival met expositie, workshops en kunstenaars die live aan het werk waren. Daarna werkte ik verder aan een boek over Pater van Bergen. Als programmaker voor Dominicanenklooster Zwolle.

 

popup klooster | concept - ontwikkeling & uitvoering

In het kader van het 800-jarig bestaan van de dominicanen bedacht en organiseerde ik verschillende popupacties in de stad. Uitgevoerd als programmamaker van het Dominicanenklooster in Zwolle.