Herbestemmen op een heilige afgrond

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zegt in het artikel ‘Help de kerk is nu een trampolineparadijs’ (01-01-20 NRC) dat “Kerkgebouwen ons als mensheid optillen.” Dat optillen wordt volgens mij vervolgens wat al te letterlijk opgevat als je een kerkgebouw volzet met trampolines. Een plek die door de meeste ouders eerder met de hel dan de hemel zal worden vergeleken.

Lees verder

De heterotopie van Foucault

In mijn vorige blog Herbestemmen op een heilige afgrond, sprak ik over het concept van de heterotopie als kansrijk handvat voor het berbestemmen van kerken zonder het heilig potentieel te verliezen. In deze blog licht ik nader toe wat een hetertopie is, een concept van de Franse filosoof Michel Foucault.

Lees verder

Bas Beeldbuis Beschouwing - Cornelia Parker

Dit keer bespreek ik een item van Kunstuur over een maker die mij inspireert namelijk Cornelia Parker. Cornelia Parker geboren op 14 juli 1956 is vooral bekend van haar installaties en sculpturen. Cornelia Parker weet als geen ander de tips toe te passen uit mijn blog ‘Jezelf in de weg zitten als maker’. Ze maakt werk wat eenvoudig oogt, verzamelt veel en durft te stelen.

Lees verder

Jezelf in de weg zitten als maker

Je creativiteit laten stromen en tevreden zijn met je werk als maker is vaak een flinke uitdaging. Dikwijls zit je jezelf daarbij behoorlijk in de weg met oordelen over waar jij of je werk aan zou moeten voldoen. Dit zijn de oordelen waar ik ook met regelmaat mee stoei. Ze leren herkennen kan al helpen en ik geef wat tips hoe er mee om te gaan. Helemaal onderaan vind je mijn inspiratiebronnen voor het schrijven van deze blog.

Lees verder