programma's

songs for mary

Drie artiesten verblijven twee dagen in een klooster. Geinspireerd door gesprekken en hun tijd in de Mariakapel schrijven zij een nieuwe song. Vastgelegd op video en een concert. Met o.a. Spinvis, Tangarine, Aafke Romeijn en Tim Knol. Ontwikkelt en uitgevoerd als programmamaker van Dominicanenklooster Zwolle.

de Licht- & Sprookjesfabriek

Kinderen laten spelen en proeven aan het fenomeen licht tijdens de herfstvakantie in De MuseumFabriek in Enschede. Met workshops, theatershows, sterrenkijken en maaksels. In de kerstvakantie met het thema Sprookjes met een heuse sprookjesspeurtocht en knutselen met de neus van Pinokkio. Als programmamaker voor De MuseumFabriek.

kaarsjes voor vrijheid & blue church

Als programmamaker van het Dominicanenklooster in Zwolle heb ik het initatief genomen op verschillende nieuwe momenten de kerk open te stellen. Kaarsjes voor vrijheid | Op de aanlooproute naar het Bevrijdingsfestival gaven we festivalgangers de gelegenheid om een kaarsje aan te steken voor de vrijheid. Blue Church | Op Blue Monday de meest depressieve dag van het jaar nam ik het initiatief tot het openen van de Dominicanenkerk. Met een biechtstoel over depressie, stilte en muziek om in te verdrinken of weg te dromen.

museumnacht Enschede DMF

Een museum vol dansende jonge mensen. Dansend op de beats van dj's en het ritme van de oude weefgetouwen. Een kledingruilparty, een catwalk vol creaties van tweedehands textiel, tedtalks van textielpioniers en een feministische monoloog van de eerste vrouwelijke textielfabrikante. I.s.m. TextielFestival Twente, organiseerde ik als programmamaker van de MuseumFabriek de programmering van de museumnacht op die locatie.

troostkaarsjes

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar wanneer alle overledenen worden herdacht heb ik met de Protestantse Gemeente Vaassen alle 1100 graven op de begraafplaats verlicht met een kaarsje. Als teken dat het licht sterker is dan het duister. Hemel en aarde kwamen even bij elkaar.

feest van de geest

Samen met anderen als projectleider een klooster-/kunstfestival georganiseerd. Met een expositie waarin hedendaagse kunstenaars reageerden op de inhoud van het klooster. Uitgevoerd als programmamaker van het Dominicanenklooster in Zwolle.